Před 6 lety byl vyhlášen konkurz na majetek, který jsme vložili do H-Systemu.

Sešli jsme se, abychom vyjádřili svou nespokojenost a nejvyšší rozhořčení. Proti tomu, co se v konkurzu v poslední době děje. Proti tomu, jak konkurzní správce postupuje proti zájmům většiny věřitelů.

Způsob, jakým se konkurz vede, je namířen proti SBD Svatopluk. Jsme označováni za spoluviníky, za pokračovatele H-Systemu. Přitom jsme to byli my, kdo krachem H-Systemu přišel o veliké peníze, často o celoživotní úspory.

To, že jsme se snažili naše vklady alespoň z části zachránit, je naprosto nepochopitelně označováno za pokračování podvodu. Nesouhlasíme s tím. Nejsou pro to žádné důvody. Naopak důkazy svědčí v náš prospěch. Konkurzní mašinerie však nehledá důkazy. Hledá potvrzení svých fabulací.

Konkurzní správce prodává majetek, který po H-Systemu zůstal, za malý zlomek jeho tržní hodnoty. Prokazatelně nás tak okrádá podruhé.

Proč nás spojují s tunelováním H-Systemu? Proč se dává za pravdu lžím a malinké hrstce klientů sdružených v Majáku? Proč je spravedlnost vůči nám tak slepá? Proč si myslí, že všech 650 členů SBD Svatopluk jsou darebáci?

Proč se nikdo nezajímá, že všechny investice SBD Svatopluku pocházejí pouze z našich vlastních soukromých úspor? Že byly poukázány z našich soukromých účtů? Nic jsme neukradli. Nic jsme nevytunelovali.

Chceme v konkurzu jasno a světlo. Pomůžou naše svíčky? V dnešní předvánoční atmosféře věříme, že alespoň připomenou, že my, poškození a neustále dále poškozovaní, se chceme bránit. Bránit proti zvůli a nespravedlnosti.

Naše peníze nám jsou brány podruhé. Tentokrát ale ne krachujícím soukromým subjektem, ale státem a jeho zmanipulovanou justicí.

Bráníme se, jak umíme. Máme jen holé ruce. Nevěříme, že nemůžeme či nesmíme.

Donesme naše světlo k budově, kde sídlí konkurzní soud. Pokusme se rozsvítit plamének naděje na spravedlnost.

Demokratické instituce, o kterých si myslíme, že jsou lepší než za totality, nás neslyší? Čí zájmy tedy chrání? Proč jsou poškození věřitelé, kteří aktivně chtějí řešit problém konkurzu, házeni do stejného pytle jako ti, kdo konkurz způsobili?

Proč se hledají hypotézy a domněnky, když by soudy měly rozhodovat podle faktů. A ty mluví v náš prospěch. Nic jsme neukradli. Jen hájíme svůj majetek.

Proč narážíme na nepochopení a neochotu slyšet náš hlas? Ptáme se není proti nám nějaká hráz chránící jakousi mafii, která touží nás zničit? Věříme, že není. I když se už alespoň 4 roky musíme bránit proti zaujatosti a lhostejnosti.

Hledáme spravedlnost. Nevěříme, že je v tom, že se ožebračí ti, kdo chtěli pomoci a zachraňovat hodnoty pokračováním ve výstavbě.

Před 6 lety se zdálo, že rozum je na naší straně. Stačily však necelé 2 roky a je nám prezentován zcela opačný pohled. Říká se nám, že jsme měli rezignovat na původně vložené peníze, být poslušní a čekat, že by se nám z konkurzu možná něco vrátilo.

Jak se ukazuje, tunelování majetku H-Systemu pokračuje tentokrát pod státním dozorem.

Ptáme se, proč tak konají osoby, které vedly vyšetřování, obžalovávají a soudí? Komu takovýto postup prospívá?

Zapalme svíčky.